Galerie / Landart Buitenexpo - Thee/Koffieschenkerij - Vergaderlocatie - Vakantie appartement

Nummer 2, 8553 MP Indijk (Frl) - Yolanda van Dongen: 06 270 710 53 / yoyo.van.dongen@gmail.com

Een bijzondere plek in Friesland

In Indijk, pal aan het Heegermeer in Zuidwest-Friesland, vindt u een unieke locatie waar het uitmuntend toeven is. Zowel voor ons als bewoners, voor bezoekers van onze galerie en de 'landart' buitenexpositie, het thee/koffieschenkerij terras, alswel voor huurders van het sfeervolle vakantie-appartement. Maar ook bedrijven gebruiken Heechsicht graag als vergaderlocatie met aansluitend een stukje teambuilding op het skûtsje 'Verwisseling'.
regel

Galerie Heechsicht


Van 8 juli t/m 1 oktober onze nieuwe zomerexpositie in de galerie en het Buiten-Landart-project LINEN Y LÂN - LYNEN Y STÊD in het weiland aangrensend aan de galerie.
regel

Zomerexpositie 2018

 Van 8 juli tot 1 oktober vindt u bij Galerie Heechsicht de zomerexpositie 2018 met uiteenlopend werk van negen kunstenaars:

• Greetje Feenstra - schilderijen
• Ina Fekken - papierwerken
• Ankie Hoevenagel - beelden
• Marc de Groot - schilderijen van zaden
• Sophia de Vries - staalobjecten
• Esther Kah - turfobjecten
• Yolanda van Dongen - zijden shawls
• Augusta de Groes - sieraden
• Frans van Berkel - sieraden

Galerie open: za-zo/13.00-17.00 uur en op afspraak

DOWNLOAD FLYER


 

 

Landart-project Heechsicht

 

Aanvullend op LINEN YN LÂN van Gerrit Terpstra en Yolanda van Dongen, is dit jaar geopend LINEN YN STÊD. Op het weiland achter de galerie, pal aan het Heegermeer, zijn 2 vlakken van 36 x 36 meter ingericht met verschillende begroeiing, slootjes en ruimtelijk werk van dertien kunstenaars.

Beide landart-projecten zijn geïnspireerd op het schilderij 'Victory Boogie Woogie' van Piet Mondriaan. LINEN YN LÂN doet het oude slotenplan van Friesland van vroeger herleven. LINEN YN STÊD voert u via strak gelijnde 'straten' langs ruimtelijke sculpturen. Het platteland in dialoog met de stad.

SOUNDTRACK
De speciaal voor deze buitenexpo gecomponeerde soundstrack van Johan Keus helpt u op weg. LUISTER HIER

EXPOSANTEN BUITEN: Ben Stolk, Gjalt Blaauw, Gerrit Terpstra, Ruth Vulto Gaube, Anjet van Linge, Soren Schaarup, Annette Konrad-Breme, Jochen Breme, Bert Gort, Albert Kramer, Ankie Hoefnagel, Johan Rumpt, Jacomien Boonstra, Frans van der Werf.

Tot en met 1 oktober 2018 te bezichtigen
op za-zo / 13.00-17.00 uur en op afspraak.

DOWNLOAD FLYER

 

 

 

Thee & Koffieschenkerij Heechsicht


Bij Thee & Koffieschenkerij Heechsicht, met uitzicht op het prachtige Heegermeer, kunt u genieten van diverse thee en heerlijke koffie of cappucino met huisgemaakte taart van vruchten uit eigen tuin.
De theeschenkerij is op het buitenterras op onze steiger.
U kunt aanmeren met uw boot. Wij hebben een eigen haven.
(Zie google maps voor insteek Heechsicht haven).

De Thee & Koffieschenkerij is alleen geopend tijdens de galerie-openingen én als het weer het toelaat. Bij twijfel even bellen.

Galerie open: za-zo / 13.00 - 17.00 uur.

We kunnen ook op reservering een HighTea voor u verzorgen.
Info en reserveren: Yolanda van Dongen
yoyo.van.dongen@gmail.com / 06 - 270 710 53

 

Vergaderlocatie Heechsicht

Bent u als bedrijf op zoek naar een locatie voor bijvoorbeeld kleine management vergaderingen, bedrijfspresentaties of motivatie bijeenkomsten? Heechsicht is dankzij de prachtige ligging aan het Heegermeer zeer uitnodigend. Maar ook met het verzorgen van een buitenactiviteit staan we u graag terzijde.

Aan de eigen steiger van Heechsicht ligt afgemeerd de 'Verwisseling'. Een traditioneel skûtsje gebouwd in 1925 op de werf van Jan Oebeles in Drachten. Het schip is in 2013 ondergebracht in de Stichting 'Behoud(en) Zeilvaart'. Dankzij de belangeloze inzet van vrijwilligers, deelnames aan nautische evenementen, donaties en verhuur kan dit varend stuk erfgoed behouden blijven voor de toekomst.

Teambuilding op het skûtsje 'Verwisseling'

De 'Verwisseling' is ook te huur voor bedrijven. Onder leiding van een ervaren schipper en bemanning kunt u het zeilschip bijvoorbeeld inzetten voor een dagje teambuilding op het water. Of als bedrijfsuitje.

Zeilen met een skûtsje draagt bij tot samenwerken en schept een geweldige onderlinge band. ALL ABOARD!

Informeer naar prijzen en mogelijkheden:

Yolanda van Dongen

yoyo.van.dongen@gmail.com / 06 - 270 710 53

regel

 

 

 

Vakantie-appartement Heechsicht

Ons compleet uitgeruste vakantie-appartement voor maximaal 6 personen heeft een woonkeuken, drie slaapkamers, een badkamer en een eigen terras aan het water. Ook uitstekend geschikt voor een gezin met kinderen. De woonkeuken heeft een comfortabele zit/eetbank en beschikt over een inductie-kookplaat, combi-magnetron, koelkast en een flatscreen tv.
U kunt uw eigen boot afmeren in onze haven. Binnen enkele minuten bent u op het Heegermeer. Geen eigen boot? Wij hebben een Poly-Valk zeilboot te huur voor € 70,- per dag.

Het gezellige Woudsend met diverse winkeltjes en restaurants ligt op 15 minuten fietsafstand. Heeg is per boot goed bereikbaar. De bossen van Gaasterland op 10 minuten met de auto.

Het appartement is te huur van april tot oktober.

Info en reserveren: Yolanda van Dongen
yoyo.van.dongen@gmail.com / 06 - 270 710 53
regel

 

Huurprijzen:

• Nacht: € 95,-

• Weekend: € 180,-

• Midweek(4 nachten):
Laagseizoen: € 340,-
Hoogseizoen: € 360,-

• Week(6 nachten):
Laagseizoen: € 525,-
Hoogseizoen: € 535,-

De huurprijzen van het appartement zijn inclusief gas, water, elektra, BTW, schoonmaakkosten en ligplaats voor uw eigen boot. Linnengoed en ontbijt zijn optioneel.

Hoogseizoen =
schoolvakantie in de zomer.

Vermelde huurprijzen gelden
voor 2 personen
.

Bijkomende kosten:
- extra persoon per nacht € 10,- -
- huur linnen p.p.p.w. € 10,- (optioneel)
- Poly-Valk zeilboot p.d. € 70,- (optioneel)

Galerie / Landart Buitenexpo /

Heechsicht
Nummer 2, 8553 MP Indijk (Frl)

googlemaps

Yolanda van Dongen
yoyo.van.dongen@gmail.com
06 - 270 710 53